COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldtelecom, amendat cu 40.000 lei pentru difuzarea unui post TV armenesc

Moldtelecom, amendat cu 40.000 lei pentru difuzarea unui post TV armenesc

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancţionat întreprinderea de stat "Moldtelecom" cu o amendă de circa 40 de mii de lei, pentru difuzarea unui post de televiziune armenească "Armenia 1 TV", care a transmis ştiri şi programe informativ-analitice.

Potrivit agenţiei Infotag, reprezentantul companiei de stat nu a explicat de ce "Moldtelecom" a difuzat un post de televiziune care nu corespunde cerinţelor legislaţiei naţionale a Republicii Moldova.

Potrivit preşedintelui CA Dragoş Vicol "faptul că conducerea "Moldtelecom" nu a ştiut că conţinutul programelor postului "Armenia 1 TV" cade sub restricţia Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, nu scuteşte compania de stat de responsabilitate".

De precizat că codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova prevede că "în vederea protejării spaţiului audiovizual naţional şi asigurării securităţii informaţionale, se permite furnizorilor de servicii media şi distribuitorilor de servicii media transmisiunea programelor de televiziune şi de radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, în SUA şi Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră". Armenia nu face parte din această listă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load