Criza energetică stiri: 1713
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 420

Moldsilva pornește ample activități de înverzire

18 mar. 11:45   Societate
1090 0

Se dă startul Campaniei naționale „Plantează-ți viitorul”. Începînd cu ziua de sîmbătă, 18 martie, se vor desfășura ample activități de înverzire.

În cadrul campaniei vor fi plantați puieți de diferite specii: stejari, salcîmi, nuci, paltini, arțari, cireși sălbatici (păsăresc). Directorul Agenției „Moldsilva”, Valeriu Caisîn, a precizat pentru IPN că pentru diferite suprafețe s-au făcut proiecte forestiere în care este descrisă și schema de împădurire. Pe un sector sînt plantați de la 5000 pînă la 6000 de puieți la hectar.

„Înainte de a fi sădiți acești copaci, noi avem o comunicare cu autoritățile publice locale, cu primăriile, pentru a identifica terenuri. Noi mergem la primării și explicăm condițiile în care ei oferă aceste suprafețe. Încheiem un contract pentru îngrijirea culturilor silvice pe termen de pînă la 10 ani. După care, terenurile împădurite se vor întoarce înapoi la primăriiˮ, a precizat directorul Agenției „Moldsilva”.

Specialiștii vor analiza solurile și vor decide speciile de arbori potriviți și densitatea plantării. „Campania se va desfășura pe parcursul lunii martie. După ce intră în vegetație puieții nu vom mai putea să-i plantăm, pentru că nu se prind cînd sînt cu floriˮ, a spus Valeriu Caisîn.

Pînă în prezent au fost identificate peste 13 mii de hectare pentru înverzire. Doritorii să participe la campanie sînt îndemnați să acceseze pagina oficială a Agenției „Moldsilva”, rubrica „Participă la plantări primăvara 2023”.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий