X 
Preşedintele stiri: 3600

Moldsilva îi răspunde lui Codreanu: A devenit o modă să-ți faci imagine pe seamă pădurii

24 feb. 2020,, 08:15   Societate
4093 0

Agenția Moldsilva vine cu o reacție la adresarea video a ex-primarului interimar Ruslan Codreanu, în care ar fi sesizat despre defrișări ilegale din Parcul Național Orhei.

Responsabilii susțin că, de fapt, în zonă „se execută numai lucrările prevăzute în amenajamentele silvice specifice ariilor naturale protejate, cu respectarea reglementărilor în vigoare”.

„Mai nou, a devenit o modă să-ți faci imagine pe seamă pădurii. Stăpînești un telefon de ultimă generație, ai intrat în inima pădurii, acolo unde fondul forestier are necesitate de tratamente silvice, prevăzute de toate normele legale, ai filmat trei minute, timp în care vocea spune vrute și nevrute, și gata ești …erou”, este criticată postarea lui Codreanu pe pagina de Facebook a Moldsilva.

Potrivit reacției Modsilva, pe terenurile care fac parte din fondul forestier naţional inclus în Parcul Naţional se execută „numai lucrările prevăzute în amenajamentele silvice specifice ariilor naturale protejate, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind zonarea funcţională a pădurilor şi zonarea internă a Parcului Naţional”.

Agenția Moldsiva a publicat autorizația ce permite defrișările.


„La amenajarea pădurilor de pe teritoriul Parcului Naţional se respectă normele tehnice de amenajare specifice ariilor naturale protejate”, scrie agenția.

Ulterior, inginerul șef al întreprinderii silvice Orhei a realizat un material video și a venit și cu explicații de la fața locului.

Amintim că fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu a venit cu un apel către prim-ministrul Ion Chicu, solicitîndu-i să intervină. Din spusele lui Codreanu, în Codrii Orheiului se defrișează hectare întregi.

Recent, despre defrișările ilegale a vorbit și președintele Igor Dodon. Acesta a spus că ministrul Agriculturii riscă „să zboare din funcție împreună cu șeful Moldsilva”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий