COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldovenii vor avea vaccinuri anti-COVID de cea mai înaltă calitate, declarație

Moldovenii vor beneficia de vaccinuri antigripale și anti-COVID de cea mai înaltă calitate.

Asigurarea a fost făcută de directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, în cadrul unui interviu pentru Moldpres, transmite Agora.md.

„Suntem în dialog permanent cu reprezentanții industriei farmaceutice, companiile de cercetare clinică, distribuitorii de medicamente, ca și autoritate publică regulatorie în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale, pentru a asigura accesibilitatea, inclusiv a celor mai noi produse și în Republica Moldova. Prioritizăm procedurile necesare pentru autorizarea medicamentelor, incluse în protocoalele clinice naționale, precum și derularea studiilor clinice conexe tratamentului infecției COVID-19, sincronizîndu-ne eforturile cu autoritățile responsabile în lupta cu pandemia”, a declarat directorul AMED.

Priseajniuc a precizat că Agenția a stabilit o serie a priorităților pentru producătorii autohtoni, în special acolo unde există capacități de producere, prin concentrarea eforturilor asupra producerii medicamentelor și altor produse medicale, utilizate în profilaxia și tratamentul COVID-19:

„Vaccinurile antigripale pentru sezonul curent, acestea urmează să parcurgă mecanismul funcțional și aplicabil în anii precedenți, ceea ce înseamnă că autoritățile responsabile asigură planificarea achiziționării și distribuirii vaccinurilor pentru grupurile de risc stabilite, ce constituie pînă la 10% din numărul total al populației. În contextul dat, experiența altor țări indică despre necesitatea extinderii accesului sau asigurarea disponibilității vaccinurilor pe piața farmaceutică tuturor categoriilor de populație, nu doar celor incluse în grupurile de risc. Suntem în proces de examinare și cu siguranță, în conlucrare cu părțile interesate, vom identifica soluții de reglementare ulterioară”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load