TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldovenii revin acasă. Care sînt cele mai aglomerate vămi

Moldovenii revin acasă. Care sînt cele mai aglomerate vămi

De sărbători, moldovenii plecați peste hotare revin acasă, iar din acest motiv punctele de trecere a frontierei de stat sînt tot mai aglomerate.Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- trei persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- două tentative de transportare ilegală a bunurilor peste frontieră;
- un document falsificat a fost depistat la controlul de frontieră;
- opt cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- doi conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor;
- patru persoane au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn național.


În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 57 487 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 33 725 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor străini – 28 758 traversări, dintre care 17 135 de treceri pe sensul de intrare în țară. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 12 873 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în străinătate – 7 300 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 12 056 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 913 traversări persoane;
PTF Otaci – 4 917 traversări persoane;
PTF Sculeni – 7 097 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 4 658 traversări persoane;
PTF comun Criva - 3 122 traversări persoane;
PTF Cahul – 3 047 traversări persoane;
PTF comun Palanca - 2 532 traversări persoane;
PTF Costești – 2 266 traversări persoane.

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier și de neadmitere a creșterii timpilor de așteptare în punctele de trecere:
- suplimentarea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control;
- folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”;
- deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe piste libere sau a Corpului Diplomatic;
- menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere și problema care condiționează îngreunarea circulației;
- intervenția în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport, formate din specialiști din cadrul Direcției regionale Centru și din sectoarele Poliției de Frontieră adiacente PTF-urilor aglomerate;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rîndurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rînd cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sînt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sînt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținînd cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load