Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Moldovenii pot pleca în Spania completînd doar un formular

27 aug. 2021,, 14:21   Societate
2381

Republica Moldova nu se mai află pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, anunță Ambasada din Spania.

Astfel, cetățenii care sosesc în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, un test negativ PCR sau antigen sau un certificat de recuperare post-COVID-19, notează Noi.md cu referire la stiri.md

Potrivit Ambasadei, în schimb este obligatoriu ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, cu maximum 48 de ore înaintea călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

Misiunea diplomatică mai menționează că, în situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate.

"Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hîrtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație.


Acest regim este susceptibil de schimbări săptămînal, de aceea recomandăm să urmăriți pagina și contul de Facebook ale Ambasadei pentru a fi la curent cu actualizările", se mai arată în mesajul Ambasadei.

Listă statelor deschise pentru moldoveni o găsiți aici.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав