Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Moldovenii din Rusia reuniți pentru a stabili următoarele acțiuni culturale pe teritoriul Federației Ruse

23 iun. 13:45   Societate
1248

Astăzi, 23 iunie, de ziua Suveranității Moldovei, reprezentanții mai multor uniuni național-culturale a moldovenilor din Federația Rusă s-au întrunit în cadrul unei ședințe în format online, unde au coordonat activitățile dedicate Zilei Comemorării lui Ștefan cel Mare, Domnitor al Moldovei, care este marcată în Federația Rusă la data de 15 iulie, informează Noi.md

Astfel, au luat parte liderii organizațiilor moldovenești din or. Moscova, reg. Moscova, Tiumeni, Habarovsk, Saratov și Republica Crimeea.

De asemenea, moldovenii au discutat despre o acțiune care se implementează acum, și care constă în distribuirea icoanei Sfîntului Ștefan cel Mare în bisericile din orașele lor.

La această întrunire a participat și liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan” care a relatat conaționalilor din Rusia despre activitatea mișcării în Moldova, precum și oportunități de colaborare.

În cadrul evenimentului, la solicitarea moldovenilor din Rusia, s-a convenit transmiterea unui lot de carte, Cartea de Studiu Ștefan cel Mare, pentru organizațiile și bibliotecile din Rusia. Acest lot este planificat să ajungă pînă la 15 iulie 2022 în Rusia.


Participanții la eveniment au accentuat importanța păstrării și dezvoltării potențialului prieteniei dintre poporul moldovenesc și cel rus.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав