Moldovenii din Portugalia sînt protejați de acordurile semnate între state

Moldovenii din Portugalia sînt protejați de acordurile semnate între state

Ambasada Republicii Moldova în Portugalia pune un accent deosebit pe dimensiunea securităţii sociale, prin prisma realizării prevederilor Acordului bilateral de colaborare în acest domeniu, semnat la Lisabona în februarie 2009, scrie Noi.md.

Într-un interviu acordat pentru TRM, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan a menționat că  primul acord de acest gen semnat de Republica Moldova cu un stat străin a fost cel cu Portugalia, ceea ce vine să confirme cele spuse de mine referitor la deschiderea manifestată de autorităţile portugheze.  

”Pot afirma, cu certitudine, că acest Acord este unul perfect funcţional. Evident, pentru că este vorba de un tratat complex, în cadrul implementării acestuia pot apărea, uneori, şi situaţii mai dificile care necesită, eventual, analize de caz mai aprofundate sau mai multă implicare. Ambasada intervine, însă, ori de cîte ori sînt semnalate astfel de cazuri pe lîngă autorităţile competente ale ambelor state: Casa Naţională de Asigurări Sociale din Republica Moldova şi Direcţia Generală Securitate Socială din Portugalia, pentru a solicita asistenţă în vederea înlăturării dificultăţilor de ordin tehnic apărute în procesul de aplicare a Acordului. Totodată, întru perfecţionarea mecanismului de implementare a Acordului, periodic se organizează întrevederi ale reprezentanţilor Ambasadei cu factori de decizie din cadrul Direcţiei Generale Securitate Socială. De menţionat că partea portugheză, ca de altfel şi cu alte ocazii, s-a arătat a fi foarte receptivă şi deschisă să contribuie la soluţionarea cît mai rapidă a situaţiilor semnalate”, a spus Dumitru Socolan.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load