TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldovenii din Irlanda riscă să nu poată vota la aceste alegeri. Care este motivul

Ambasada Moldovei în Irlanda nu are deocamdată permisiune pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale de pe 1 noiembrie.

Misiunea diplomatică a publicat cîteva anunțuri în care comunică despre negocierile pe care le are cu instituțiile abilitate din țara gazdă, transmite Zugo.md.

Pe 27 octombrie, Ambasada Moldovei în Irlanda preciza că este „în comunicare” cu responsabilii irlandezi, decizia însă nu a fost luată încă. Potrivit autorității, „Departamentul Afaceri Externe al Irlandei este conștient de termenul restrîns pînă la alegeri, totodată, în contextul restricțiilor dure impuse pe teritoriul întregii țări, autoritățile irlandeze sînt obligate să se asigure exhaustiv că eventuala decizie asumată nu va aduce prejudicii situației epidemiologice. Decizia se preconiza a fi anunțată pe 28 octombrie.

Însă nici pe 28 octombrie, Ambasada anunța că nu are încă permisiunea de a organiza scrutinul.

„Au fost aduse toate argumentele posibile si legale, insistam, ne conformăm la toate cerințele, unele foarte și foarte imposibile, dar răspuns nu este. Au fost abordate absolut toate aspectele, inclusiv si dispoziția diasporei. Una din cele mai mari probleme este numărul mare de alegători si posibila aglomerație. Ne conformăm și la cele mai triviale sugestii. Azi seara au apărut alte aspecte. Vom merge pînă la urmă. Mai sînt cîteva zile. Ambasada este absolut gata de alegeri, dar permisiune nu avem. Avem toată susținerea ministerului nostru, căutăm soluții împreuna la orice sugestie noua, dar încă răspuns oficial la demersul oficial al ambasadei nu este”, se precizează în mesajul diplomaților moldoveni din Irlanda.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load