COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Moldovenii din Dublin sînt așteptați la vot cu covor moldovenesc, pîine și sare, și imnul țării pe fundal

11 iul. 14:05   Societate
1284 1

Procesul electoral în Irlanda în cele trei secții de votare din Dublin a demarat cu intonarea imnului Republicii Moldova.

Alegătorii, care s-au prezentat în număr mare încă pînă la deschiderea secțiilor de votare, au fost întîmpinați și salutați de către voluntari ce purtau haine naționale.

„Potrivit tuturor participanților la scrutin toți au fost cuprinși de un sentiment de mîndrie dar și responsabilitate pentru viitorul Republicii Moldova. De notat că Ambasada, împreună cu membrii diasporei a depus efort considerabil de a crea condiții optime pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor anticipate pe teritoriul Irlandei”, se arată într-un mesaj al Ambasadei R. Moldova în Irlanda.

Totodată membrii birourilor electorale au ornamentat sălile în stil național, nu a lipsit pîinea și sarea (colacii copți de membrii diasporei), covorul modovenesc și prosoapele brodate, alte obiecte de artizanat, care sînt simbolurile ospitațității, culturii poporului moldav și care au creat o ambianță specială în această zi importantă.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽