Moldovenii care duc marfă în UE nu vor mai avea nevoie de autorizații de transport

22 mar. 11:04   Societate
3014 0

Companiile autohtone vor putea duce marfă prin UE fără autorizații de transport. Guvernul a votat punerea în aplicare a acordului de la Lyon.

Documentul reglementează modul de efectuare a transporturilor rutiere de mărfuri între Uniunea Europeană și Republica Moldova, regimul de tranzit și condițiile față de operatorii care prestează servicii în domeniu. Autoritățile spun că semnarea lui a fost necesară după ce, în urma războiului din Ucraina, lanțurile logistice au fost periclitate, scrie Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Acordul contribuie la consolidarea relațiilor dintre transportatorii rutieri de mărfuri în Republica Moldova și Uniunea Europeană. În acest context, conștientizăm importanța transportului pentru dezvoltarea reciproc avantajoasă a relațiilor comerciale și economice între cele două state. Prin liberalizarea transportului de mărfuri între Republica Moldova și Uniunea Europeană sunt stimulați operatorii de transport rutier, prin oferirea oportunităților de activitate în condițiile actuale impuse de criza de securitate din regiune”, se arată în proiect.

Republica Moldova are semnate acorduri interguvernamentale în domeniul transporturilor de mărfuri cu majoritatea țărilor europene și cu statele CSI. Documentul vizat are termen determinat și urmează să ofere rute alternative pentru transportatorii moldoveni.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?