COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Moldovenii care călătoresc în România scapă de carantină

2 iul. 14:20   Societate
1773 1

Ambasada României în Republica Moldova anunță că, începînd de astăzi, 1 iulie 2021, au fost efectuate modificări în legislația privind regimul carantinei, în sensul introducerii unor excepții noi, dar și eliminării unor categorii profesionale exceptate anterior.

Misiunea diplomatică menționează că modificare prevede că cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin, verde, galbenă sau roșie, inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile. Potrivit informațiilor, sînt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, adică zece zile de la încheierea schemei, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile.

Una dintre modificările făcute este că se exceptează de la măsura carantinei persoanele care rămîn pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de trei zile și prezintă testul RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în România sau îmbarcării.

Cetățenii romîni care revin în România din străinătate și au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde, inclusiv Republica Moldova, nu sînt plasați în carantină și nu trebuie să facă dovada vaccinării sau încadrării în excepțiile prevăzute de legislație.

Ambasada amintește că, din 12 iunie 2021, a fost prelungită cu 30 de zile starea de alertă pe teritoriul României. Nu au fost introduse restricții privind intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizilor. Prin urmare, toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei.


Totodată, autoritățile din România a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, Republica Moldova rămîne în lista verde.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X