COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7846

Moldovenii au participat la Forumul European al Tinerilor pentru Pace (FOTO)

27 noi. 2021,, 12:30   Societate
1653 0

În perioada 4-10 noiembrie, doi tineri din Moldova au participat la Baku, Azerbadijan, la Forumul European de tineret dedicat problemelor de menținere și promovare a păcii în zonele postconflict.

Evenimentul are drept scop implicarea tinerilor în activități civice pentru a asigura o societate integră și lipsită de conflicte.

Din Republica Moldova la acest forum au participat Dumitru Roibu, Președintele Centrului pentru Cooperarea Tinerilor, activist civic, și Andrei Fetiniuc, reprezentant al asociației Youth Vision.

Forumul a fost defășurat la inițiativa Organizației Democratice a Tinerilor și Studenților din Azerbaijan, condusă de Gulnara Bagirova și Asif Asqerli, și și-a desfărurat lucrările în orașele Baku și Ganja.

Tinerii au avut parte de o vizită în zona Karabahului de Munte, în orașul Agdam, care este total distrus de războiul din anii '90, astăzi fiind doar în ruine.


Tinerii din peste 22 de țări europene au fost familiarizați cu realitățile post conflict din Karabahul de Munte, au interacționat cu oficiali din diverse domenii și au abordat multiple căi de a promova pacea în astfel de zone.

Tinerii din Europa mereu au susținut integritatea teritorială a Moldovei cît și a Azerbaijanului, astfel, aceștia susțin plenar eforturile statlor de a soluționa conflictele de pe teritoriul său și de a fortifica pacea civică.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X