Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Moldovenii au donat peste 9 milioane de lei ONG-urilor în 2021

26 dec. 2021,, 16:30   Societate
2084

În 2021, contribuabilii au transferat peste 9 milioane de lei către organizații neguvernamentale și religioase (ONG-uri), grație „Legii 2%”. Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), pe parcursul anului trecut, circa 1 milion de lei au fost transferați către Asociația veteranilor și pensionarilor a Ministerului Afacerilor Interne.

După cum se arată în comunicatul Serviciului Fiscal de Stat, în anul curent peste 34,8 mii de persoane au profitat de oportunitatea de a transfera 2% din impozite către ONG-uri. Suma totală încasată a fost de 9,1 milioane de lei. S-a mai precizat că în 2021 numărul ONG-urilor a crescut la 665 de organizații, transmite Noi.md.

Cea mai mare parte a banilor încasați au fost direcționați la Chișinău - aproximativ 7 milioane de lei. Circa 158 de mii de lei au fost transferați la Căușeni. ONG-urile din Bălți au primit 149,7 mii lei.

Cea mai mare parte a banilor a fost direcționată către Asociația veteranilor și pensionarilor a Ministerului Afacerilor Interne - peste 1 milion de lei. După cum a menționat SFS, această ONG și-a păstrat poziția de lider în ceea ce privește contribuțiile pentru al cincilea an consecutiv.

Reamintim că legea privind posibilitatea de a transfera 2% din impozite către ONG-uri sugerează că doar persoanele fizice pot direcționa bani către organizații. Este vorba de banii reținuți din veniturile cetățenilor și nu de donații.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав