COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldovenii au chemat ambulanța de cel puțin 15 mii de ori în ultima săptămîna

Moldovenii au chemat ambulanța de cel puțin 15 mii de ori în ultima săptămîna

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 14.791 solicitări pe parcursul săptămânii trecute.

În total 4.898 pacienți, dintre care 832 copii au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară, transmite Știri.md.

Astfel, în perioadă 23-29 martie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical calificat la 3.124 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 33 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1.792 de cazuri, dintre care 199 de accidente vasculare cerebrale.

Totodată, urgențele respiratorii au constituit 3.268 solicitări, printre care 1.785 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA), dintre care 581 la copii. Pentru tratament corespunzător 666 persoane au fost transportate la spital.


La fel, echipele AMU au intervenit în cazul a 397 persoane cu diagnosticul prezumtiv – gripa.

Tot săptămâna trecută, au fost înregistrate 52 solicitări pe motivul urgențelor toxice, printre care 7 cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon (CO), 15 intoxicații cu medicamente și 13 intoxicații alcoolice.

Pe traseele din țară s-au produs 15 accidente de circulație, 18 de persoane au avut de suferit. Ulterior, 15 pacienți, dintre care 13 maturi și 2 copii au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești din țară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load