X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Moldovenii au bătut recordul la suma creditelor de consum luate în acest an

30 noi. 2021,, 07:35   Societate
2542 0

Un studiu realizat cu privire la creditele de consum, arată că Moldova înregistrează o creștere de 34%. Expertul economic Veaceslav Ioniță implicat în cadrul studiului, susține că „Moldova în acest an a înregistrat cea mai mare creștere a creditelor de consum din întreg spațiu CSI”.

„Record la credite de consum:

Este de Moldova în acest an a înregistrat cea mai mare creștere a creditelor de consum din întreg spațiu CSI. Presupun că 34% creștere este record și pentru Europa. Pe locul doi se află Kazahstan cu o creștere de 28,3%.

Portofoliul creditelor de consum în Moldova a ajuns la 567 mil. USD, iar ritmul de creștere rămîne unul mult mai ridicat decît media din ultimii ani.


O explicație a acestui fenomen precum și acțiunile Băncii Naționale am oferit publicației din Kazahstan”, a scris Ioniță pe rețele.

În ultimele luni se atestă o evoluție îngrijorătoare în economie, care devine vizibilă dacă examinăm evoluția portofoliului de depozite și credite din sistemul financiar. Constatarea aparține analistului economic Veaceslav Ioniță, care menționează că, „asistăm la o situație paradoxală și cu efecte negative încă greu de cuantificat: în loc cetățenii prin depozite să finanțeze dezvoltare economiei, avem o situație diametral opusă, cînd agenții economici în loc să investească banii, îi depun în bănci și finanțează consumul populației”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий