COVID-19 în MOLDOVA

Moldoveanul care a fost numit membru al grupului pe schimbări climatice la ONU

Moldoveanul care a fost numit membru al grupului pe schimbări climatice la ONU

Când am un scop - nu văd obstacole. Este deviza lui Vladislav Kaim, moldoveanul care acum o lună a fost numit membru al Grupului consultativ de tineret pe schimbări climatice pe lângă Secretarul General al ONU.

A intrat în funcție acum două săptămâni și a fost selectat dintre câteva zeci de candidați. Numirea lui a fost aprobată chiar de Antonio Guterres, scrie publika.md.

"Necătând la faptul că munca este una voluntară, ne deschide oportunități foarte mari pentru fiecare dintre noi în ce privește interacțiunea cu oamenii din regiunea noastră. În acest caz, putem informa direct Secretarul General despre soluțiile unor probleme care au fost găsite de acești oameni", a menționat Vladislav Kaim.

La 18 ani, Vladislav Kaim și-a început studiile la Institutul de Relații Internaționale de la Moscova. După absolvire, a plecat în orașul suedez Malmo unde s-a înscris la masterat. Acum un an, a început să se preocupe de problema schimbărilor climatice.

"Dacă aveți posibilitatea să faceți unele schimbări la nivel local - neapărat să le faceți. Dacă vi s-a deschis puțin ușa, nu ezitați și intrați. Este sfatul meu pentru început. Toate celelalte vor, dar să nu așteptați că va fi repede", a spus conaționalul.

În ultimii patru ani, Vladislav Kaim vine acasă destul de rar, fiind așteptat de părinți și prieteni. Tânărul spune că își iubește țara, iar această dragoste trebuie să o demonstrezi nu prin cuvinte, dar prin fapte.

"Înainte simțeam dorul mai mult. Acum înțeleg că dacă ai oportunitatea să-ți ajuți țara din poziția în care te afli, dorul de casă nu mai este atât de pronunțat".

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load