X 
Jocurile Olimpice stiri: 121
Arşiţa stiri: 135
Transnistria stiri: 1410

Moldovagaz va merge în instanță

10 mar. 2023,, 08:30   Societate
3847 0

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că va merge în instanța de judecată dacă se va demara procedura de revendicare a 3,3 miliarde de lei de la companie pentru investițiile pe care le-a făcut statul în construcția rețelei de gazificare a țării.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 9 martie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Sunt responsabil să apăr interesele companiei. Eu sînt pentru ca datoria să fie ori majorată, ori reevaluată, dar acest lucru trebuie să fie corect făcut, pentru asta noi optăm. Ceea ce este la moment, nu este corect din punct de vedere metodologic și legal. Cred că Guvernul care va demara acest proces va ține cont de ce spun eu sau alți experți”, a spus Vadim Ceban.

Reamintește că Parlamentul cere furnizorului de gaze 3,3 miliarde de lei. Este nota de plată pentru investițiile pe care le-a făcut statul în construcția rețelei de gazificare a țării. De cealaltă parte, Moldovagaz, controlată de rușii de la Gazprom, crede că autoritățile exagerează și vrea o nouă evaluare a datoriilor față de stat.

Guvernul ar urma să inițieze discuții cu Moldovagaz în vederea încasării banilor pretinși.


Hotărîrea privind încasarea datoriilor a fost votată de Parlament în contextul audierii raportului Curții de Conturi privind activitatea Moldovagaz, pe perioada anilor 2017-2021.

7
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?