Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

MoldovaGaz: Astăzi trebuie să avem un tarif de 21 de lei

14 mai. 10:16   Societate
1952

Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, susține că tariful pentru consumatorul final la gazul natural ar putea crește pînă la 21 de lei pentru un metru cub, dar pentru perioada caldă a anului.

„Conform logicii metodologiei de calcul, noi trebuie să solicităm majorarea tarifului. Acum tariful este de 15,49 de lei, astăzi noi trebuie să avem un tarif pentru consumatorul final de 21 de lei pentru un metru cub”, a declarat Ceban la RTR, scrie unimedia.

„În situația actuală, tariful trebuie să fie cu mult mai mare decît este în prezent. Acum tariful este calculat din prețul de achiziție de 620 de dolari pentru mia de metru cubi de gaze. În aprilie-mai prețul de achiziție a trecut de 1100 de dolari. Conform logicii metodologiei de calcul si dacă să acționăm conform legii și a deciziilor CSE, noi trebuie să cerem creșterea tarifului. Propunem un tarif bianual, de vară si de iarnă, ca să atenuăm din presiunea asupra consumatorului.

De exemplu, dacă acum tariful este de 15,49 de lei, astăzi noi trebuie să avem un tarif pentru consumatorul final de 21 de lei pentru un metru cub. La 1 octombrie, cînd începe sezonul de încălzire, să ne întoarcem la tariful de 15-16 lei.

Aceasta este propunerea noastră. Altă ieșire decît să majoreze tariful, compania nu are, ori să primim o subvenție de la stat”, a menționat Vadim Ceban.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав