X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3716

Moldova va relua dialogul cu investitorii din Kazahstan

5 mai. 09:00   Societate
2044 0

În luna iunie, oamenii de afaceri din Moldova și Kazahstan vor participa la un forum de afaceri în format hibrid. Evenimentul are scopul de a reînvia dialogul dintre potențialii investitori.

Victor Parlicov poartă negocierile privind investițiile din Kazahstan.

Ei vor să investească în energie, agricultură, IT și medicină. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a discutat această problemă cu Ambasadorul Kazahstanului, Almat Aidarbekov, relatează yellowpages.md

Potrivit Ministerului Energiei, în ultimele luni Termoelectrica a folosit păcură achiziționată în Kazahstan în calitate de combustibil alternativ. Cooperarea cu această țară va ajuta Moldova să electrifice transportul, reducînd astfel emisiile de carbon.

Aidarbekov a reamintit că Comisia interguvernamentală moldo-kazahă s-a întrunit ultima dată în 2015, astfel încît este timpul ca acest format să fie reluat.


Diplomatul a salutat decizia Chișinăului de a solicita aderarea la Comunitatea Europeană, adăugînd că principalul partener comercial al Kazahstanului este UE, iar majoritatea investițiilor străine provin de acolo.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?