Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Moldova va primi un grant pentru asistența medicală acordată în contextul crizei refugiaților

6 iul. 2022,, 15:00   Societate
3290 0

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 900 mii de euro din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, transmite realitatea.md.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, 6 iulie, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării proiectului Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței financiare din Fondul pentru migranți și refugiați „Sprijinirea furnizării în Moldova a serviciilor de sănătate pentru persoanele afectate de criza din Ucraina”.

Proiectul va finanța retroactiv cheltuielile suportate de către sistemul național de sănătate în vederea acordării asistenței medicale atît refugiaților din Ucraina, cît și cetățenilor Republicii Moldova afectați de criza refugiaților.

Asistența financiară nerambursabilă va fi utilizată de către Ministerul Sănătății, prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru fortificarea capacităților de răspuns ale sistemului de sănătate la situația de urgență, cauzată de criza refugiaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий