X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Moldova va implementa modelul azer al centrelor de servicii sociale

19 noi. 2023,, 17:20   Societate
2982 0

Republica Moldova intenționează să introducă modelul azer al centrelor integrate de serviciilor sociale DOST care se ocupă de securitatea socială durabilă și operațională.

Acest lucru s-a discutat la reuniunea Ministrului Muncii și Protecției Sociale a Populației din Azerbaidjan Sahil Babayev cu o delegație a Republicii Moldova condusă de Directorul General al Casei Naționale de Asigurări Sociale, Elena Țîbîrnă, scrie media.az.

Sahil Babayev a menționat că datorită eforturilor șefilor de stat din Moldova și Azerbaidjan, relațiile de prietenie dintre cele două țări se dezvoltă constant.

Părțile au subliniat importanța Memorandumului de Înțelegere semnat anul trecut între Ministerele Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova și Azerbaidjan. S-a menționat că ministerele de profil desfășoară o muncă consecventă în cadrul planului de acțiuni semnat pentru 2023-2024.

Partea moldovenească și-a exprimat interesul pentru aplicarea conceptului DOST în Republica Moldova.


Agenția pentru Securitate Socială Durabilă și Operațională (DOST) a fost înființată în Azerbaidjan la 9 august 2018. Agenția este subordonată Ministerului Muncii și Protecției Sociale a Populației.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?