Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Moldova va extinde cooperarea cu Crucea Roșie

6 iul. 01:00   Societate
1198

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu Sara Ashish, Șef-adjunct al Misiunii Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova, în cadrul cpreia au fost discutate perspectivele de consolidare a parteneriatului și implementarea de noi proiecte în autonomie privind sfera socială, transmite Noi.md.

Irina Vlah și-a exprimat recunoștința față de conducerea misiunii pentru susținerea sistematică a sistemului de sănătate din Găgăuzia în lupta împotriva infecției cu coronavirus și pentru acordarea asistenței în primirea și cazarea refugiaților din țara vecină.

Guvernatorul și-a exprimat speranța pentru extinderea cooperării dintre Autonomia Găgăuză și Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

"Sîntem bucuroși să colaborăm cu o organizație internațională atât de autoritară precum Comitetul Internațional al Crucii Roșii și așteptăm cu nerăbdare să vă extindeți prezența în Republica Moldova. Astăzi asistăm la transformări rapide în lume și aceste procese nu pot decât să ne îngrijoreze. Din procesele globalizării, datorită cărora calitatea vieții întregii omeniri sa îmbunătățit, lumea a trecut la confruntare și polarizare. Și țara noastră, rezidenții noștri sunt extrem de vulnerabili în fața noilor provocări din sfera economică, energetică și de securitate. Noi susținem în mod constant dialogul constructiv și parteneriatul internațional. Toate eforturile autorităților din Găgăuzia vizează rezolvarea problemelor de bază ale autonomiei – migrația populației și scăderea natalității. Aceste probleme pot fi rezolvate doar cu sprijinul partenerilor externi", a menționat Irina Vlah.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав