Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1675

Moldova va deveni mai curată: Ziua Mondială a Curățeniei, marcată în 50 de localități ale țării

15 sep. 2022,, 13:45   Societate
1459 0

„Ziua Mondială a Curățeniei 2022” va fi marcată în 50 de localități ale țării în perioada 16 - 17 septembrie curent.

În aceste zile, voluntarii sînt îndemnați să se alăture campaniei de colectare separată a deșeurilor de pe malurile rîurilor, rîulețelor și izvoarelor din țara noastră, cu predarea ulterioară a acestora către operatorii specializați în prelucrarea deșeurilor.

Campania națională de salubrizare va acoperi sub-bazinele Nistru, Prut, Răut, Bîc, Larga, Ialpug, Botna, Ichel, Naslavcea-Vasilcău și altele, cu implicarea a peste 1000 de voluntari reprezentanți ai autorităților publice locale, ai instituțiilor de învățămînt, precum și ai societății civile.

Harta localităților implicate, precum și datele de contact ale coordonatorilor locali poate fi accesată AICI.

"Ziua Mondială a Curățeniei 2022 creează o oportunitate unică de a implica părțile interesate și cetățenii în acțiuni comune. De asemenea, va promova știința participativă și civică, cu activități practice pentru sensibilizarea opiniei publice privind cantitățile de deșeuri generate și a celor care, fiind prost gestionate, în cele din urmă, nimeresc în alimentele și apa pe care o consumă oamenii", menționează organizatorii.


În anul 2020, în Republica Moldova au fost colectate 1081,9 mii tone de deșeuri.

Cea mai mare pondere în totalul deșeurilor colectate le revin deșeurilor municipale, care au constituit 64,5%. Din deșeurile municipale colectate, doar 4,7% reprezintă deșeuri municipale colectate separat.

Campania națională „Ziua Mondială a Curățeniei 2022” este organizată de Centrul Național de Mediu, în parteneriat cu Ministerul Mediului și proiectul „Uniunea Europeană pentru Mediu - Economie Verde”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий