COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Moldova va avea un Registru de evidență a vaccinării împotriva COVID-19

29 apr. 21:38 (reactualizat 30 apr. 07:01)   Societate
1169 0

R. Moldova va vea un Registru de evidență a vaccinării împotriva COVID-19. Cabinetul de miniștri a aprobat joi, 29 aprilie instituirea sistemului informațional automatizat.

„Scopul proiectului este instituirea unui sistem informațional automatizat Registru de evidență care va reprezenta o resursă informațională de stat și va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinurile administrate, programarea pacienților pentru vaccinare, pentru etapa a treia și eliberarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Igor Curov, transmite NOI.md cu referire la zdg.md.

„Începem programarea vaccinării și totodată vom avea și toată informația necesară la nivel de stat, referitor la numărul populației”.

„Aprobarea acestui proiect de hotărîre de Guvern și lansarea registrului de stat de evidență a vaccinării împotriva COVID-19 este binevenită în situația în care realmente avem nevoie de un sistem electronic de evidență a cetățenilor noștri care au beneficiat de vaccinul anti-COVID, atît pe teritoriul R.Moldova, cît trebuie să vedem și posibilitatea cum în mod tehnic includem și cetățenii noștri care au beneficiat de vaccin înafara țării”, a menționat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

„Sper să reușim rapid să-l putem accesa la modul practic”, a accentuat Aureliu Ciocoi.


Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sîmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de Romînia prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în R. Moldova au fost vaccinate 139 505persoane, dintre care 15 mii au primit inclusiv a doua doză.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽