COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Moldova va anunța în căutare prin Interpol ofițerii serviciilor de informații ucrainene care l-au răpit pe Ceaus

17 iun. 15:45   Societate
2953 1

Organele de urmările penală din Moldova au identificat toți participanții la răpirea fostului judecător ucrainean Nikolai Ceaus, potrivit datelor preliminare, unii dintre ei sînt angajați ai serviciului de informații ucrainean.

Despre acest lucru au anunțat sursele publicației "Странa" în structurile de forță ale Republicii Moldova.

Potrivit acestora, Procuratura Generală a republicii pregătește deja anunțarea în căutare prin Interpol a persoanelor implicate în răpirea lui Ceaus.

Amintim că NABU îl suspectează pe Nikolai Ceaus de luare de mită, din 2016 el se afla în Moldova. Potrivit fostului deputat Alexandr Onișcenko, acesta a fost ajutat să fugă din Ucraina de oamenii din anturajul fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko.

La 3 aprilie 2021, s-a aflat despre răpirea lui Ceaus. Potrivit soției sale, fostul judecător a fost răpit cînd acesta ducea copilul la antrenament.


Pe 17 mai, Nikolai Ceaus a înregistrat primul mesaj video în care a declarat că răpirea a avut loc în 2016 și de atunci a fost obligat să rămînă în afara casei.

De asemenea, s-a anunțat că, pe 16 iunie, a fost publicat un alt mesaj video al lui Ceaus, în care el a povestit despre conflictul cu șeful NABU, Artem Sîtnik. Soția lui Nikolai Ceaus, Svetlana, a numit noul său mesaj video drept o "clounadă brutală".

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X