Preşedintele stiri: 3022

Moldova trimite 20 de cadre medicale pentru a ajuta în România

15 oct. 22:45   Societate
1641 0

20 de medici şi asistenţi medicali din Republica Moldova vor veni să ajute personalul medical la spitalul modular de la Leţcani, a anunțat vineri șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

„Am primit, prin Ministerul de Externe şi către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale. (...) S-a decis acceptarea acestei oferte. Vor fi 20 de cadre medicale ce vor fi folosite la Iaşi, la Spitalul Leţcani, pe lîngă cadrele militare şi civile care lucrează acolo”, a declarat Raed Arafat într-o conferinţă de presă.

El a precizat că au fost discuţii şi cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România şi urmează să se emită documentele temporare de practică medicală.

„Am avut o discuţie cu preşedintele Colegiului Medicilor, urmează să se emită documentele temporare de practică medicală. Este vorba despre medici şi asistenţi medicali.

S-a discutat la Iaşi. Este nevoie mare şi chiar sînt bineveniţi ca să sprijine, ca să permită creşterea numărului paturilor la Leţcani. Urmează să ajungă colegii din Moldova, să participe alături de colegii noştri din Iaşi la îngrijirea pacienţilor cu probleme COVID”, a arătat şeful DSU.


La rîndul ei, România a ajutat Republica Moldova cu medici și echipamente medicale anul trecut, cînd țara vecină trecea printr-o situație critică din cauza pandemiei.

O echipă formată din 42 de medici și asistenți români a plecat în misiune în mai 2020 în Republica Moldova, pentru a sprijini personalul medical din această ţară. Ulterior, România și-a continuat ajutorul și a fost prima țară care a donat Republicii Moldova doze de vaccin, în februarie 2021.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X