Criza energetică stiri: 1512
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Moldova și Sankt-Petersburg au convenit să coopereze pentru a atrage turiști

8 sep. 2021,, 18:00   Societate
3138 1

Moldova și Sankt-Petersburg au convenit să coopereze în domeniul atragerii turiștilor.

Acesta prevede acordul de cooperare, care a fost semnat de Asociația Națională a Turismului de afaceri și industrial "Pro Turism Moldova" și Biroul de Informare Turistică din orașului Sankt Petersburg la Expoziția Leisure-2021 care a avut loc la Moscova.

Potrivit Comitetului pentru Dezvoltarea Turismului din Sankt Petersburg, se preconizează că părțile vor împărtăși reciproc informații despre bogăția naturală și culturală, potențialul istoric al regiunilor lor, precum și despre produsele turistice actuale și obiectele de ospitalitate.

Prin semnarea acordului, Moldova și Sankt-Petersburg au lansat munca asupra promovării reciproce a produselor turistice, inclusiv plasarea informațiilor privind dezvoltarea turismului în regiuni pe resursele turistice oficiale de internet.

Se planifică prezentarea materialelor de referință, informare și metodologie privind turismul, precum și informații reciproce despre programele și conceptele turistice existente. În timpul semnării acordului, participanții la ceremonie au subliniat că există deja oportunități pentru crearea de noi produse turistice comune care vizează dezvoltarea potențialului turistic gastronomic al regiunilor. Au fost evidențiate o serie de perspective interesante de cooperare în acest domeniu de actualitate.


Trebuie remarcat faptul că în luna aprilie 2021, în St. Petersburg au avut loc Zilele Republicii Moldova, în cadrul cărora, pentru dezvoltarea relațiilor între St. Petersburg și Chișinău, guvernatorul Alexandr Beglov și primarul de Chișinău, Ion Ceban, a semnat o Foaie de parcurs pentru cooperarea în domeniul comercial-economic, științifico-tehnic și cultural pentru 2021-2024.

Cooperarea activă dintre Sankt Petersburg și Chișinău a început în 2020 – în februarie, la cererea părții moldovenești, Sankt Petersburg a trimis un grup de specialiști pentru a lucra la proiectarea parcului Sankt Petersburg din Chișinău și înnoirea Planului general al orașului. Proiectul parcului a fost gata în iulie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав