X 

Moldova și Rusia vor crea un program de schimb de studenți în domeniul voluntariatului

27 dec. 2021,, 15:45   Societate
2285 0

În format mixt s-a desfășurat Forumul ruso-moldovenesc pentru tineret, reunind reprezentanți ai asociațiilor de tineret și studenți, lideri ai mișcărilor de tineret, tineri politicieni și studenți din Federația Rusă și Republica Moldova. La eveniment au participat 50 de persoane cu prezență fizică și peste 100 - online.

Activitatea forumului are drept scop consolidarea dialogului și cooperării dintre asociațiile de tineret din Moldova și Rusia. Agenda sesiunii plenare a inclus întrebări despre starea și perspectivele cooperării umanitare dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Participanții la forum au discutat, de asemenea, cele mai bune practici ale politicii de tineret și cooperării bilaterale, inclusiv în domeniul voluntariatului și sportului pentru studenți.

În urma evenimentului, participanții au venit cu o serie de propuneri privind formarea unui plan de cooperare interdepartamentală pentru tineret al Ministerului Educației și Științei al Republicii Moldova și al Ministerului Științei și Învățământului Superior al Federației Ruse pentru anul 2022. În cadrul forumului, s-a decis, de asemenea, organizarea în 2022 a Forumului ruso-moldovenesc la Chișinău și identificarea unei platforme pentru schimbul rapid de informații privind evenimentele și proiectele de cooperare bilaterală și multilaterală a tinerilor.

Partea rusă și cea moldovenească au convenit să creeze un program de schimb pentru liderii mișcării de voluntariat din cele două țări și să extindă cooperarea în ceea ce privesc proiectele legate de dezvoltarea profesională a specialiștilor pentru activitatea cu tineretul.

Forumul a fost organizat de Ministerul Științei și Învățământului Superior al Federației Ruse, MIREA - Universitatea Tehnologică din Rusia (organizația de bază a statelor membre CSI pentru munca cu tineretul), Asociația "Consiliul Național al Asociațiilor de tineret și copii din Rusia".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?