COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 944 930   INFECTAȚI 366 256(+94)   TRATAȚI 350 497      DECESE 9217(+9)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Moldova și Germania au o problemă comună: germanii, de asemenea, au fost îndemnați să economisească gaz

15 oct. 17:20   Societate
1902 0

Autorul ediției germane Die Zeit, Michael Tumann, a îndemnat germani să economisească gaze, în ciuda Rusiei pentru a nu "plăti" președintelui țării, Vladimir Putin. În articolul "Ieșiți din capcană!" jurnalistul a menționat că aprovizionarea cu energie a Germaniei este amenințată din cauza "orientării" țării spre livrările de gaze din Rusia.

Potrivit lui Michael Tumann, Germania și guvernul său sînt de vină pentru prețurile ridicate la gaze, deoarece germanii au devenit dependenți de combustibilii fosili - țara este cel mai mare importator de gaze din lume. Potrivit autorului, cu cât mai mult gaz cumpără Germania, cu atît mai mulți bani primește Gazprom. Jurnalistul este sigur că Putin este mulțumit de situația actuală, motiv pentru care președintele Rusiei recomandă certificarea cît mai curînd posibil a Nord Stream-2.

Michael Tumann a îndemnat germani să economisească gaze și a sfătuit guvernul federal să investească masiv în surse regenerabile de energie. Autorul a reamintit că fiecare german care dorește să instaleze un încălzitor pe gaze ar trebui să se gîndească de două ori, pentru ca mai apoi să nu trebuiască să-i plătească lui Putin facturi uriașe pentru gaze.

Despre necesitatea de a trece la surse regenerabile de energie a declarat deja comisarul european pentru Energie, Kadri Simson. Ea a menționat că investițiile în combustibili curați sînt extrem de importante pentru a preveni crizele energetice în viitor. Comisarul european a promis că pînă la sfîrșitul anului va prezenta reguli care vor încuraja țările UE să treacă mai repede la energia regenerabilă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X