Moldova și Belarus vor face schimb de bizoni (VIDEO)

Moldova și Belarus vor face schimb de bizoni (VIDEO)

Moldova și Belarus au convenit să facă schimb de zimbri (bizoni).


S-a ajuns la acest acord în timpul vizitei în Belarus a reprezentanților Agenției "Moldsilva", transmite Noi.md.


Directorul adjunct al Agenției Moldsilva din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Moldova, Nicolae Munteanu, în cadrul unei întrevederi cu conducerea Ministerului Silvic al Republicii Belarus, a declarat că Moldova este interesată de creșterea numărului populațiilor de bizoni pe teritoriul republicii.


Potrivit serviciului de presă al departamentului belarus, Nicolae Munteanu a menționat că în 2006 bizonul a fost deja adus în Moldova din Polonia. Astăzi ei au trecut toate etapele necesare adaptării și trăiesc în rezervația "Pădurea Domnească". Această rezervație a fost creată pentru a păstra pădurile cu lunci inundabile, speciile rare și pe cale de dispariție de animale și plante. Suprafața sa totală este de 6032 de hectare.


Astăzi în rezervație putem întîlni 49 de specii de mamifere, dintre care: zimbrul, mistrețul sălbatic, căpriorul, pisica sălbatică, nurca europeană, etc. Deosebit de bogată este și fauna rezervaţiei datorită păsărilor. Aici se întîlnesc 159 de specii de păsări, dintre care 52 de specii sînt călătoare, iar 107 sedentare.


În scopul reproducerii populației de bizon, în rezervație s-au îngrădit 32 de hectare de pădure. Întreținerea bizonului costă anual 25-30 mii dolari SUA. În același timp, în prezent, în rezervație trăiesc doar 7 zimbri. Pentru creșterea numărului de animale, este necesar să se mărească numărul de femele din această specie de animale sălbatice. Potrivit colegilor moldoveni, anume speciile din Belarus pot fi cele mai potrivite în acest sens.


În cadrul vizitei oficiale a reprezentanților Agenției "Moldsilva" în Belarus, s-a ajuns la acorduri privind schimbul a doi bizoni de sex masculin din rezervația " Pădurea Domnească " cu 2 femele de acest tip de animale sălbatice din rezervația peisagistică republicană Naliboksky. Schimbul acestor specii de animale poate avea loc aproximativ la sfîrșitul acestui an - începutul anului viitor.


Astăzi în Belarus există aproximativ 1800 de zimbri. În Belarus au fost create 11 micropopulații de astfel de specii de animale, una dintre ele este micropopulația Nalibokskaya.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load