Moldova, printre cele mai ieftine țări pentru odihna rușilor în 2018

Moldova, printre cele mai ieftine țări pentru odihna rușilor în 2018

Republica Moldova a fost inclusă în Top-10 cele mai ieftine țări pentru cetățenii ruși în 2018 și a ocupat locul doi, după Belarus.


Potrivit presei ruse, topul țărilor care oferă cele mai econome vacanțe de două săptămîni în 2018 a fost întocmit de site-ul pentru căutarea zborurilor, hotelurilor și închirierilor auto Skyscanner.ru, care a analizat prețul biletelor din Rusia, precum și costurile pe loc pentru destinații populare, relatează NOI.md.


Rezumînd costul zborului și cheltuielile la fața locului, Skyscanner a stabilit că cea mai democratică țară pentru călătorii din Rusia este Belarusul. Costul total al unei călătorii de două săptămîni pentru doi este de aproximativ 76,5 mii de ruble. Pe locul doi s-a plasat Moldova, cu un buget de 76,8 mii de ruble. Pe locul trei se situează Abhazia, unde o vacanță de 14 zile costă circa 84,3 mii de ruble.


O vacanță în India pentru un cuplu cu venituri medii din Rusia costă aproximativ la fel – 85 de mii de ruble. În același timp, Armenia ocupă locul cinci, cu o diferență nesemnificativă în buget – 85,5 mii de ruble.


În top zece au ajuns și Azerbaidjanul, Turcia, Nepalul, Albania și Ungaria. Costul unei călătorii de două săptămîni pentru doi în aceste țări în 2018 costă între 91 de mii și 99 de mii de ruble.


Prețurile biletelor au fost calculate din statisticile proprii ale site-ului Skyscanner. Pentru determinarea prețurilor medii de cazare au fost utilizate date ale serviciului Skyskanner Hoteluri, precum și informații deschise de pe site-ul Airbnb și opiniile călătorilor cu experiență.


Cheltuielile la fața locului, inclusiv pentru produse alimentare, transport și divertisment, au fost evaluate pe baza datelor din domeniul public (de exemplu, de pe site-urile budgetyourtrip.com numbeo.com), luînd în considerare punctele de vedere ale călătorilor care se află acum în țările selectate ori s-au întors recent de acolo.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load