COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova, obligată să achite circa 16 milioane euro în baza deciziilor CtEDO

Moldova, obligată să achite circa 16 milioane euro în baza deciziilor CtEDO

Cu 22 de ani în urmă, la 12 septembrie 1997, Republica Moldova a devenit parte la Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

Republica Moldova s-a angajat să respecte drepturile garantate de aceasta şi a recunoscut jurisdicţia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CtEDO).

Din 1997 pînă la 31 decembrie 2018, CtEDO a înregistrat peste 14 200 de cereri îndreptate împotriva Moldovei. Dintre acestea 1,204 încă aşteptau să fie examinate. În ceea ce priveşte numărul cererilor pendinte, Moldova este pe locul 11 din cele 47 de ţări membre ale CEDO, a precizat Centrul de Resurse Juridice din Moldova.


Pînă în prezent, CtEDO a pronunţat 420 hotărîri în cauzele moldovenești, dintre care 33 în primele 9 luni ale anului 2019.

Cele mai frecvente tipuri de violări constatate de CtEDO în cauzele moldoveneşti sînt neexecutarea hotărîrilor judecătoreşti, maltratarea, anchetarea inadecvată a maltratărilor şi deceselor, detenţia în condiţii proaste, casarea neregulamentară a hotărîrilor judecătoreşti irevocabile.

În baza hotărîrilor şi deciziilor CtEDO pronunţate pînă la 31 decembrie 2018, Republica Moldova a fost obligată să achite compensații de peste 16 600 000 euro.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load