COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova marchează Ziua Aviației Civile: Unde s-a aflat prima pistă de decolare

Istoria Aviaţiei Civile a Republicii Moldova începe în 1944, cînd a fost emis Decretul „Cu privire la crearea flotei aviaţiei civile a Moldovei pentru necesităţile economiei naţionale şi cerinţele populaţiei”.

Primul comandant al detașamentului aerian din Moldova, Ivan Alexeevici Kovaleov și comandantul de echipă A.P.Postupaev, au adunat efectivul și au cerut ca pentru noua unitate să fie oferite două aeronave LI-2 și cincisprezece mașini Po-2, denumite în popor ”kukuruznik”, transmite sputnik.md.

Pe parcursul anilor, Aviaţia Civilă a deschis noi pieţe, noi posibilităţi pentru afaceri și turism. Se dezvoltă ca un domeniu important al economiei naţionale, astfel că mai mult de o treime din mărfurile tranzacţionate internaţional se transportă aerian.

La 19 septembrie 2009 a fost organizată pentru prima dată Ziua porţilor deschise la aeroport. Atunci, vizitatorii au putut să afle informaţii despre activitatea aeroportului, să viziteze expoziţia de tehnică aviatică şi să urmărească decolarea şi aterizarea avioanelor.


În ultimii ani, această sărbătoare a fost marcată prin show-uri aeriene, manifestări de divertisment şi expoziţii de tehnică de aviaţie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load