X 
Arşiţa stiri: 173
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Moldova lansează un program complex de reabilitare pentru adulți și copii

5 iun. 15:00   Societate
2374 0

Calitatea și accesibilitatea serviciilor de reabilitare pentru adulți și copii va fi îmbunătățită, iar capacitatea de management al bolilor netransmisibile la nivel național va fi fortificată.

În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare cu privire la proiectul „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”.

Proiectul va consolida capacitățile de răspuns în caz de urgențe medicale cu risc sporit pentru viața și sănătatea pacienților, cu accent pe accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. În acest scop, departamentele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice vor fi modernizate și dotate cu dispozitivele medicale necesare.


În cadrul proiectului, vor fi finanțate programe de prevenire și de management al bolilor netransmisibile pentru populația Republicii Moldova și refugiați; de screening și tratament; de instruire a lucrătorilor din domeniul sănătății; de extindere a programelor existente de telemedicină, precum și a soluțiilor digitale în materie de sănătate și asistență medicală.

Perioada de implementare a proiectului cuprinde anii 2024-2029, iar valoarea totală este de 36,2 milioane de euro.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав