Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

”Moldova, ești minunată!”. Cine și cum a descoperit cele mai fotogene locuri

23 iul. 2022,, 10:00   Societate
2821 0

Proiectul "Moldova, ești minunată!" i-a permis să descopere cele mai fotogene locuri din țara noastră.

Despre acest lucru într-un interviu pentru Noi.md, a relatat Oleg Caneev, un cunoscut fotograf, maestru al școlii sovietice, cu 45 de ani de experiență în această profesie.

Potrivit lui, totul a început în anul 1996, cînd lucra la un fond privat, pe post de operator video și fotograf, era remunerat binișor și putea angaja un șofer cu care a început a călători prin republică.

”Fiecare călătorie era consacrată studierii unei anumite regiuni a Moldovei. Dificultatea era că la mijlocul anilor 1990 era complicat să obții informații despre locurile frumoase. Studiam hărțile, din care puteam face presupuneri cu privire la careva schimbări bruște de altitudine. Asta indica prezența unui teren accidentat, unde puteai găsi un cadru bun. Simțeam intuitiv unde e bine să ne oprim și găseam locuri frumoase, care nu se vedeau de la drum. Apoi reveneam acolo de mai multe ori, ca să înțeleg definitiv acel loc și să-i simt dispoziția. Cum arată el în fiecare anotimp, în funcție de lumina soarelui, starea naturii etc. Scopul principal era să descopăr un așa punct de fotografiere, din care peisajul capătă propria ”față”. După care aceste puncte trebuiau ”lucrate” în diferite ore ale zilei și nopții, studiind schimbările în starea locului, pentru ca într-un final să prind o capodoperă. Așa au apărut denumirile locurilor preferate: ”Valea sarmaților”, ”Marele canion”, ”Lacul de smarald”, ”Valea dinozaurilor” etc.

În rezultat, am călătorit prin întreaga republică, am descoperit locuri pe care eu le numesc fotogene. După care alcătuiam rutele, în funcție de vreme, mai ales spre locurile de unde se vede un asfințit de poveste”, a subliniat Oleg Caneev.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий