X 

Moldova este casa noastră interetnică comună și putem restabili ordinea în ea prin eforturi comune. Opinie

12 iul. 2021,, 14:30   Societate
2845 2

Moldova este casa noastră interetnică comună și prin eforturi comune putem restabili ordinea în ea, este important doar să păstrăm statul în sine, precum și să împiedicăm impunerea unor valori străine pentru noi, lucruri ciudate și neînțelese pentru percepția noastră asupra lumii.

Această opinie a fost exprimată de către președintele Societății Culturii grecești în Moldova "Eleftheria", Vladimir Ianiev, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, transmite Noi.md.

Potrivit lui, de fiecare dată la alegerile din Moldova se pune în Joc harta națională, iar acest lucru se întîmplă de fiecare dată din neputință, din incapacitatea de a oferi societății lucruri constructive.

"Noi întotdeauna sîntem împotriva a ceva, noi nu putem propune să votăm pentru ceva, pentru republică, pentru țară. S-a ajuns pînă la nebunie. A devenit practic aproape popular și normal în unele segmente ale societății noastre să se vorbească despre distrugerea statului nostru. Și acesta este cel mai neimportant lucru care poate fi pentru cetățeanul țării, atunci cînd contribui direct sau indirect la distrugerea a ceea ce a fost creat nu de voi., ci de strămoșii voștri și ați pus bazele unui plan complet nedistructiv", a spus Vladimir Ianiev.

El a menționat că, prin urmare, această hartă dezvoltată, desigur, se încadrează și în situația geopolitică.


"Acest lucru este deja probabil clar pentru toată lumea, atît prin acțiunile noastre interne pe care le observăm, cît și prin ceea ce se întîmplă. Prin urmare, dragi cetățeni, este foarte important să înțelegem că noi înșine trebuie să ne facem propria viață, să facem din țara noastră o țară. Trebuie să construim un vector al perspectivelor de dezvoltare, de confort. Ca să nu ne plîngem că tinerii pleacă, trebuie să creăm toate oportunitățile pentru ca să apară așa-numitul ascensor social, atunci cînd tinerii vor vedea viitorul lor aici. Și nu așa cum vedem noi acum, că majoritatea jucătorilor de pe platforma politică, prin toate acțiunile, comportamentul lor, spun că aici este un laborator temporar. Vom face ceva aici și apoi, poate, vom ridica mîinile în colț și vom spune: băieți, ne pare rău, se pare că nu am reușit și gata - vom merge în altă țară, pentru că nu ne vedem aici. Deoarece nu ne vedem nici copiii aici, ei învață acolo", a declarat președintele Societății Culturii grecești în Moldova "Eleftheria".

El a subliniat că, în același timp, majoritatea oamenilor iubesc Moldova.

"Ei înțeleg că astăzi este foarte dificil în ea, iar mișcarea etno-culturală, paradoxal, a fost una dintre acele legături stabilizatoare care au spus că aceasta este casa noastră interetnică. Da, ea e șubredă. Da, ea se clatină. Există o mulțime de probleme nerezolvate în ea. Dar aceasta este casa noastră! Să facem ordine în această casă împreună, așa cum a fost cîndva, și să facem în așa fel încît să edem lumina la capătul tunelului!", a subliniat Vladimir Ianiev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?