Criza energetică stiri: 1635
Cutremure stiri: 271

Moldova, candidat pentru aderarea la UE: Mulți oameni nu cunosc despre asta

20 iul. 22:00   Societate
2316 0

La aproape o lună de cînd Republica Moldova a obținut statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, puțini oameni cunosc despre acest lucru.

În satele din raionul Ungheni, relativ aproape de Chișinău, mulți localnici au aflat noutatea de la reporterul Jurnal TV, transmite Știri.md.

Unii sînt de-a dreptul sceptici, alții - optimiști. sînt și dintre cei care nu prea înțeleg multe, dar știu una: în Europa viața e mai bună, salariile sînt mai mari, iar justiția e corectă.

Vestea despre statutul de candidat pentru aderare încă nu a ajuns în satul Bumbăta. Pentru mulți localnici la fel a fost o noutate.

Chiar și tinerii, care sînt mai versați în noile tehnologii și au acces la Internet, au aflat abia acum despre acordarea Republicii Moldova a statutului de candidat.


Alții cred că valorile europene vor veni aici repede și ireversibil. Mătușa Maria speră la o pensie mai mare. Cum se va întîmpla nu știe, dar trage nădejde.

Femeia nu știe dacă va mai apuca să vadă cum Republica Moldova devine parte a familiei europene, dar spune că e important ca asta să se întîmple odată și odată.

Deși nu sînt la curent cu toate detaliile și nu înțeleg procedurile de aderare la Uniunea Europeană, oamenii speră că acest pas îi va apropia de o viață mai bună, salarii mai mari și justiție corectă.

Alții sînt sceptici, deoarece, în opinia lor, Occidentul are probleme și fără noii candidați pentru aderare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав