X 
Preşedintele stiri: 3603

Moldova așteaptă livrarea unui lot de drone din Germania

10 mar. 11:30   Societate
6472 0

Germania va oferi Ministerului Apărării din Moldova un lot de aparate de zbor fără pilot promise anterior, împreună cu transportoarele blindate Piranha.

Despre acest lucru a anunțat ministrul Apărării al Republicii, Anatolie Nosatîi, într-un interviu acordat Jurnal TV, scrie tass.ru

"Livrarea dronelor din Germania este așteptată în viitorul apropiat. Acum, echipamentele militare sînt destinate în primul rînd pentru a susținerea capacității de apărare a Ucrainei. Dronele care sînt presupuse pentru Republica Moldova sînt în proces de fabricație", a informat ministrul.

Anterior, Germania a furnizat Moldovei șase transportoare blindate Piranha în calitate de asistență militară. În total, țara va primi 19 vehicule de luptă în prima jumătate a acestui an. Tehnica va fi recepționată în contextul realizării obiectivului de modernizare a Armatei Naționale și în baza acordului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021. Asistență militară au promis republicii și Statele Unite, UE și NATO. Potrivit Ministerului Apărării, Moldova primește deja arme ușoare de calibru mic, dar este planificată și recepționarea de platforme mobile moderne și mijloace de comunicare.

5
1
0
0
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий