COVID-19 în MOLDOVA

"Moldova are nevoie de ingineri de drumuri". Absolvenții, îndemnați să meargă la UTM

"Moldova are nevoie de ingineri de drumuri". Absolvenții, îndemnați să meargă la UTM

Zile numărate pînă va fi dat startul admiterii în universitățile din țară. Absolvenții de liceu sînt îndeamnați să continue studiile la Departamentul de Inginerie a Infrastructurii Transporturilor din cadrul Universității Tehnice, o direcție de dezvoltare foarte importantă și interesantă pentru Republica Moldova.

Cu un mesaj în acest sens a venit Ilie Bricicaru, doctor în ştiinţe tehnice, expert internaţional în siguranţă rutieră, la adresa tinerilor absolvenți.

Potrivit lui, în timp a fost creată o opinie eronată că inginerul de drumuri este persoana care are lopata în mînă, stă pe un drum spart și este murdar de smoală. Această opinie este una defectuoasă pentru mediul ingineresc, pentru cei ce fac inginerie civilă și inginerie pentru infrastructuri de transporturi, spune expertul.


"Ingineria Infrastructurii pentru Transporturi este un domeniu ingineresc creativ, care cu regret a rămas în umbra aspectului tehnic. Inginerul de infrastructuri pentru transporturi trebuie să fie în primul rînd un creator, care poate analiza și concepe o infrastructură rutieră, compusă nu doar din ”asfalt”, dar și din celelalte elemente de infrastructură, inclusiv cea verde, mobilier, facilități, siguranță, comoditate, omogenitate, predictibilitate, etc, multe și multe elemente, care în final crează un creator, pe lîngă un inginer, definite și în imaginea anexată", se arată în mesajul lui Ilie Bricicaru.

Potrivit lui, mediul universitar poate pune umărul la dezvoltarea comunicării interinstituționale și emiterea de soluții temeinice și justificate, doar că pentru ca acest ”umăr” să fie cu adevărat ”greu” e nevoie de tineri care să vrea să schimbe împreună cu mediul academic această paradigmă.

"Mesajul meu este să veniți la UTM, să veniți la FUA - Departamentul de Inginerie a Infrastructurii Transporturilor și fii membru activ în activitățile Observatorul de Siguranță a Infrastructurii Rutiere și nu veți regreta", îndeamnă Ilie Bricicaru.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load