COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Moldova ar putea rămîne fără apă potabilă din cauza unor înțelegeri secrete

8 sep. 2021,, 08:31   Societate
2178 1

Președintele PSRM, Igor Dodon, nu exclude că Maia Sandu și Vladimir Zelenski au avut o discuție secretă despre extinderea Hidrocentralei de la Novodnestrovsk din Ucraina, care ar putea lăsa fără apă potabilă o bună parte din consumatorii din Republica Moldova.

Liderul socialiștilor a declarat, la ”Primul în Moldova”, că anume prin aceasta se explică lipsa de reacție a responsabililor de la Chișinău pe marginea construcției de noi turbine la această hidrocentrală.

”Este cert că au avut o înțelegere, nu în zadar toate structurile statului tac. Au creat Ministerul Mediului. De ce acest minister nu discută problema Nistrului? Chișinăul se alimentează cu apă din Nistru și vedem care este starea fluviului, înțelegem că aceasta se întîmplă din cauza construcțiilor de noi turbine. Cînd eram noi la guvernare am formulat o poziție clară de protest. Unde e reacția Guvernului Gavrilița? Nu o vedem. Noi vom continua să monitorizăm acest subiect”, a spus Dodon.

Ucraina a anunțat că va extinde Centrala Hidroelectrică de la Novodnestrovsk prin construcția de noi turbine pe Nistru. Potrivit experților, inclusiv celor din Ucraina, acest proiect ar putea spori activitatea seismică în regiune, ar putea înrăutăți calitatea apei și perturba funcționarea ecosistemului Nistrului Mediu și Inferior, precum și a deltei. Toate acestea vor crea dificultăți semnificative în alimentația cu apă a Republicii Moldova.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X