Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Moldova aderă la programul european de sănătate EU4Health

29 dec. 2022,, 09:45   Societate
2028 0

Republica Moldova se va alătura programului european de sănătate EU4Health pentru 2021-2027. Acest lucru este posibil după ce preşedintelele Maia Sandu a semnat un decret privind iniţierea negocierilor pentru un proiect de acord între Republica Moldova şi UE.

În al doilea paragraf al decretului, şeful statului aprobă semnarea Acordului de aderare a R. Moldova la acest Program UE.

Comisia Europeană a propus în mai 2020 un nou program de sănătate pentru perioada 2021-2027, intitulat „UE pentru sănătate”, în scopul recuperării după COVID-19, consolidării rezilienţei în sistemele de sănătate şi promovării inovării în domeniul sănătăţii.

Potrivit Comisiei Europene, acest lucru va oferi UE „mai multe instrumente pentru a întreprinde măsuri rapide, decisive şi coordonate cu statele membre atît în domeniul pregătirii şi gestionării crizelor, cît şi în îmbunătăţirea funcţionării generale şi a eficienţei sistemelor de sănătate din UE”.

Iniţial, Comisia Europeană a planificat să aloce 9,4 miliarde de euro în cadrul programului UE pentru sănătate, în scopul consolidării sistemelor de sănătate.

1
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?