X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Moldova a luat aurul la Olimpiada Mondială de Robotică

19 oct. 2022,, 19:30   Societate
1619 0

Echipa de robotică a Republicii Moldova „FIRST Global Team Moldova” a obținut medalia de aur la Olimpiada Mondială de Robotică FIRST Global Challenge, categoria „Inovație în inginerie”.

Olimpiada Mondială de Robotică FIRST Global Challenge s-a desfășurat la Geneva (Elveția), în perioada 12-16 octombrie 2022.

Echipa de robotică care a reprezentat Republica Moldova a fost alcătuită din cinci elevi pasionați de știință, tehnologie, inginerie și matematică: Cristian Bragarenco, Sanda Bostan, Nicolae Țurcanu, Vladimir Corduneanu și Mihai Eșanu au la activ medalii de aur și bronz obținute la diverse competiții, zeci de participări la olimpiadele și concursurile naționale, dar și la olimpiadele și concursurile internaționale cu locuri premiante, sute de ore de cursuri de tehnologie și ore de voluntariat, nenumărate participări la activități STEM.

În plus, echipa deține titlul de ambasador STEM.

FIRST Global Challenge este o olimpiadă globală de robotică la care participă peste 180 de echipe naționale din întreaga lume. Acest eveniment are scopul de a promova domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și propune echipelor provocări inginerești reale, astfel încât participanții să poată deveni următoarea generație de lideri științifici care împreună vor rezolva cele mai stringente probleme cu care se confruntă întreaga omenire.


Tema pentru anul 2022 a fost „Captarea Carbonului”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?