Moldova a fost vizitată de un vultur rar, care nu a mai fost văzut în țară de 60 de ani

5 iul. 15:15   Societate
2931 0

La sfîrșitul lunii iunie, Moldova a fost vizitată de vulturul de stepă Yörük. Această specie de păsări nu a fost văzută pe teritoriul Moldovei de mai bine de 60 de ani.

Potrivit Societății pentru Protecția Păsărilor și a Naturii (SPN), pasărea și-a început călătoria din Turcia și, după ce a vizitat Bulgaria, România și Ucraina, a intrat la noi în țară pentru o scurtă vizită, relatează Noi.md cu referire а locals.md

„Yörük a fost echipat cu un transmițător satelitar încă de când era un pui în cuibul său părintesc din regiunea Konya. Tînărul și-a petrecut iarna în Chad (Africa), după care s-a reîntors acasă în Turcia și de acolo a început să exploreze Europa de Est. Așa se face că după ce a trecut ca glonțul prin Bulgaria, România și Ucraina, acvila de stepă a făcut un ocol și a coborât la noi, pe data de 24 iunie 2023, poposind un pic pe niște câmpuri aflate la intersecția dintre raioanele Florești și Sîngerei”, se menționează în comunicatul instituției.

După această pauză de zbor, Yörük a ieșit din țară și și-a continuat călătoria spre est, aflîndu-se în momentul de față în regiunea Donețk din Ucraina.

13
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?