X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova a aprobat o nouă componență a comisiei care va negocia cu Ucraina Acordul privind hidrocentrala de pe Nistru

13 dec. 2021,, 15:00   Societate
3576 2

Guvernul Republicii Moldova a aprobat o nouă componență a comisiei care va negocia Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind asigurarea funcționării Complexului Hidroenergetic Nistrean.

După cum a menționat directorul Asociației Internaționale a Păstrătorilor Rîului Nistru Eco-Tiras, doctorul în științe biologice, Ilia Trombițchi, în același timp, în noul grup de negociatori nu a fost inclus nici un reprezentant al societății civile și, cel mai probabil, activitatea acestui grup va fi clasificată, așa cum a fost și înainte.

"Dacă va exista acces la proiectele de documente, totul va fi în regulă. Dar dacă va fi așa cum a fost înainte în baza acordurilor reciproce privind procedurile - nu sînt sigur", a spus Ilia Trombițchi.

”A da sau a nu da? Aceasta este întrebarea (vorbesc despre 19 hectare. Nu vă gîndiți la nimic rău!", a scris directorul Asociației Internaționale a Păstrătorilor Rîului Nistru Eco-Tiras, comentînd știrea potrivit căreia Guvernul Republicii Moldova și-a reformat propriul grup de lucru care va negocia cu Ucraina privind proiect de acord bilateral cu privire la funcționarea Complexului Hidroenergetic Nistrean.

Anterior s-a anunțat că, în ciuda protestelor părții moldovenești, construcția cascadei Hidrocentralei în Novodnistrovsk continuă, și a fost pus în funcțiune a 4-turbină a hidrocentralei ucrainene.


Directorul Asociației Internaționale a Păstrătorilor Rîului Nistru Eco-Tiras, doctorul în științe biologice, Ilia Trombițchi a avertizat: "Nistrul pe teritoriul Moldovei se va transforma într-o mlaștină, iar Chișinăul și alte localități ar putea rămîne fără apă potabilă. Va începe și moartea activă a Deltei Nistrului, care se află sub protecție internațională în baza Convenției privind Zonele umede".

Între timp, potrivit Convenției privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier adoptată în 1991, Ucraina este obligată să se consulte cu Moldova în astfel de cazuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?