COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Moldasig riscă să fie exclusă din SIA Carte Verde

1 dec. 2020,, 10:10   Societate
2404 0

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) consideră că cazul “Moldasig” riscă să readucă Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA), implicit R. Moldova, în situaţia de a fi excluşi din Sistemul Internaţional de Asigurări (SIA) “Carte Verde”.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de supraveghere, avînd în vedere blocajul continuu şi pierderea de către companie a poziţiilor şi reputaţiei pe piaţa locală şi în cadrul SIA “Carte Verde”, CNPF s-a adresat către Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Consiliul Superior al Magistraturii în sensul “repunerii ordinii şi legii în remedierea situaţiei şi crearea condiţiilor potrivite pentru administrarea “Moldasig”, transmite safenews.md.

În demersul respectiv, Comisia notifică autorităţile de resort că “la expirarea a 10 zile de la instituirea de către CNPF a administrării speciale provizorii, accesul persoanei desemnate (CNPF) în incinta “Moldasig” este unul fizic/brutal îngrădit”.

“Între timp, “Moldasig” se confruntă cu probleme majore cu impact cuantificabil absolut nefast. Astfel, împotrivirea pretinşilor noi şefi, care “gestionează” entitatea, blochează înregistrarea la Bancă a specimenelor de semnături ale administratorului special (CNPF) şi contabilului-şef (“Moldasig”)”, menţionează CNPF.

Mai mult, CNPF a emis un avertisment pe numele administratorului “Confidenţial-Audit” SRL, potrivit căruia acesta este somat să “deblocheze imediat situaţia, în mod incontestabil să creeze condiţiile optime necesare pentru desfăşurarea activităţii operaţionale în incinta “Moldasig” a administratorului special provizoriu”.


“De asemenea, este obligat să organizeze rapid deplasarea de comun a dlor V. Bîrsanu şi E. Ovruţchii la Bancă, pentru autorizarea specimenelor de semnături; să restabilească în mod autentic funcţionalitatea/operaţionalitatea Companiei, precum şi mediul comunicativ, relaţional interuman în colectiv, astfel pentru a reda o încredere corespunzătoare clienţilor şi partenerilor; să îndepărteze din oficiul (preajma) Companiei persoanele interpuse şi formal neangajate, ingerinţa cărora aduce prejudicii de imagine pe intern şi pe extern”, se menţionează în avertismentul CNPF.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X