COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mold-street: Un fost vameş din România a ajuns şef la Vestmoldtransgaz

Mold-street: Un fost vameş din România a ajuns şef la Vestmoldtransgaz

De cîteva zile compania Vestmoldtrangaz, ce administrează conducta magistrală Iași – Ungheni cu obiectivele aferente și realizează unul dintre cele mai ambițioase proiecte de infrastructură din Republica Moldova, are un nou manager general, transmite NOI.md cu referire mold-street.com.

Este Iulian-Marian Butnaru, fost director adjunct al Direcţiei de Supraveghere şi Control Vamal din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor din România, iar în ultimii ani manager şi responsabil de diverse activităţi în cadrul companei Transgaz din România, cea care şi realizează proiectul de interconectare a sistemelor gaziere ale României cu cel al Republicii Moldova.

De exemplu pînă nu demult Iulian-Marian Butnaru, era responsabil de celebrul proiect de construcţie a gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria).


Iulian-Marian Butnaru l-a înlocuit la Vestomoldtransgaz pe Daniel Cristian Rusu, care a reuşit să fie administrator doar timp de cîteva lui la această companie, iar anterior a condus Eurotransgaz SRL, firmă ce deține 100% din capitalul Vestmoldtransgaz. De altfel şi la Eurotransgaz a venit un nou administrator - Nicolae Faranga Dan.

Motivele acestor schimbări rămîn necunoscute, dar surse din cadrul Guvernului şi a unor companii ce participă la construcţia conductei Ungheni-Chişinău sugerează că la mijloc ar fi atît faptul că realizarea proiectul se mişcă lent, cît şi restanţele majoare la plata lucrărilor efectuate de companiile din Moldova.

Majorare de capital

Modificările de la Vestmoldtransgaz nu se termină aici. În luna octombrie 2019 Societatea Transgaz a aprobat majorarea capitalului social al Eurotransgaz cu suma de 6,47 milioane de euro. Motivul invocat de Transgaz este: "în vederea majorării cu aceeași sumă a capitalului social al Vestmoldtransgaz, sumă necesară pentru implementarea Proiectului Investițional derulat de Vestmoldtransgaz".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load