Mold-street: Tutun-CTC a blocat trecerea vagoanelor pe teritoriul întreprinderii

Mold-street: Tutun-CTC a blocat trecerea vagoanelor pe teritoriul întreprinderii

Autoritățile statului confirmă faptul că întreprinderea Tutun-CTC (privatizată la începutul anului de omul de afaceri Franck Arif) practic a blocat trecerea vagoanelor Căii Ferate a Moldovei pe teritoriul său, dar susțin că aceste măsuri ar fi justificate.


Pe 6 august 2019, administraţia Tutun-CTC a expediat în adresa Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Rezerve Materiale, CFM și unor companii private o notă în care solicita sistarea "transportului de vagoane pe tronsonul căi ferate ce traversează teritoriul SA Tutun-CTC", până la clarificarea unor aspecte, transmite Mold-street.com.


Tutun-CTC nu mai are nevoie de cale ferată


Totodată Tutun-CTC afirmă că nu urmăreşte scopul de a limita posibilitatea utilizării liniei de cale ferată, dar aminteşte de faptul că întreprinderea a fost privatizată, iar activitatea ei nu presupune utilizarea transportului feroviar şi nici a căii ferate.


Întreprinderea mai susţine că suportă cheltuieli de circa 45.000 de lei pe lună pentru întreţinerea şi asigurarea tranzitului de mărfuri pe calea ferată de pe teritoriul ei şi atrage atenţia la faptul că deţine hale unde sunt depozitate mărfuri accizabile cu regim special, iar tranzitul ar crea anumite impedimente.


În consecinţă întreprinderea propune ca soluţie semnarea unui contract de servitute cu cei care vor să utilizeze segmentul de cale ferată, care să prespună acoperirea cheltuielilor suporatte de Tutun-CTC. 


La fel întreprinderea cere alcătuirea unui orar lunar de trecere a garniturilor de tren pe teritoriul său şi coordonarea lui cu Tutun-CTC, iar tranzitul ar fi recomandat după orele 21.00.


Continuarea articolului o puteți citi pe Mold-street.com


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load