COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mold-street: Cui, de fapt, ar aparțin mașinile și milioanele sechestrate de CNA

Mold-street: Cui, de fapt, ar aparțin mașinile și milioanele sechestrate de CNA

Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie au aplicat sechestru în valoare de circa 364 de milioane de lei în dosarul fraudei bancare şi au ridicat 11 automobile de lux.

Potrivit CNA, sechestrul a fost aplicat prin intermediul Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI). Printre bunurile indisponibilizate sînt active, mijloace financiare, capitaluri sociale etc, transmite Mold-street.com.

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului cauzat în urma devalizării sistemului financiar-bancar, ARBI a ridicat 11 automobile care aparţin companiilor gestionate de unul din beneficiarii fraudei.


Este vorba despre maşini de lux, inclusiv blindate, marca Mercedes (GL, Maybach), Bentley şi Toyota, pe o parte din ele fiind deja aplicat sechestru, se arată într-un comunicat CNA.

Potrivit unor surse, ar fi vorba de active ale unor companii ce au făcut parte din grupul Șor.

Amintim că, de la crearea sa, ARBI a efectuat investigaţii financiare paralele în baza delegaţiilor procurorilor pe un şir de dosare penale care au vizat infracţiuni de corupţie, trafic de persoane, circulaţie ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri etc.

În acest an, ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de circa 1,5 miliarde de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load