Mold-street: Au ieșit la iveală detalii ale ultimei tranzații făcute de Luncașu

Mold-street: Au ieșit la iveală detalii ale ultimei tranzații făcute de Luncașu

Una din companiile, care mai sînt deținute de omul de afaceri Iurii Luncașu a inițiat procedura de reorganizare din Societate pe Acțiuni în Societate cu Răpundere Limitată.


E vorba de SA Moldloto din Chișinău, la care firma Denir Lux SRL, deținută oficial încă de Iurii Luncașu şi care avea la începutul anului circa 89,5% din acțiuni, transmite Mold-street.com.


După ce pe parcursul verii au fost făcute cîteva oferte de preluare a întregului pachet de acțiuni, Denir Lux a ajuns să dețină împreună cu persoane afiliate o cotă de aproape 100% din capitalul Moldloto SA.


Potrivit unui anunț al administrației Moldloto pe 5 septembrie 2019, a avut loc Adunarea generală extraordinară a acţionarilor, care au fost reprezentate 100% din numărul total de acţiuni cu drept de vot.


În afara deciziei de reorganizare prin transformare din SA în SRL, adunarea a decis că Moldloto SRL va fi și succesor deplin de drepturi şi obligaţiuni al acesteia. S-a stabilit de a informa creditorii despre reorganizarea SA Moldloto în termen de 15 zile din data adoptării hotărîrii adunării generale extraordinare.


De notat că Moldloto SA este succesorea succesoare de drept a întreprinderii Sportloto, care comercializa în perioada sovietică bilete de loterie și deține un teren și o clădire veche pe strada Veronica Micle 10A.


Moldloto a fost o perioadă îndelungată în litigiu cu Primăria Chișinău pentru dreptul de proprietate asupra unui imobil al Primăriei Chişinău, din str. Veronica Micle 10 şi 10A, în care îşi are sediul Direcţia Funciară a Consiliului, dar şi sînt amplasate garajele Primăriei. Imobilul se află chiar în curtea Primăriei, iar terenul aferent construcţiilor este de 0,25 hectare. 


În 2009, primarul general de atunci Dorin Chirtoacă susținea chiar că "modul în care acţionează respectivul agent economic „este unul strigător la cer”, iar SA „Moldloto” urmăreşte acăpărarea construcţiei şi a terenului din centrul oraşului, o parte din sediu şi terenul din curtea Primăriei Chişinău".


Ultima decizie a Curţii Supreme de Justiţie din februarie 2013, pe acest litigiu respingea o parte din pretenţiile Moldloto, anterior satisfăcute de instanţa de apel.


Raportul pe anul 2018 al SA Moldloto relevă că întreprinderea nu desfăşura activităţi economice, are un capital social de peste 588.000 lei şi active de peste 4 milioane lei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load